Ga naar de inhoud

11 juni 2019, Hallo rechterhersenhelft

Dinsdagmiddag 4 juni was het zover, het afsluitende stuk van de eerste module ‘Ken jezelf’ van het traject Clusterhoofd van de Toekomst. Een eerste module onder leiding van de Koaching Akademie waarin we onder andere moesten zingen, acteren en regisseren. Vragen die op voorhand bij ons leefden: ‘Waarom moeten we deze ongemakkelijke dingen doen? Gaan we straks door het leven als een opera-zingende leidinggevende? Eindigen al onze toekomstige overleggen in een dramatische soapeinde?’

Misschien, maar er zit een hele andere gedachte achter deze creatieve manier van jezelf ontdekken.Wat doet acteren, zingen en regisseren met je, behalve je af en toe een ongemakkelijk gevoel geven? Door het doen van deze activiteiten wordt de rechterhersenhelft aangesproken. Het gedeelte waar je intuïtie, creativiteit en levenslust zit. Naast initiële weerstand roept het ook herkenning op. Herkenning van je niet aangepaste ‘ik’. De ‘ik’ die je oorspronkelijk was, niet de ‘ik’ die hoort bij een bepaalde volwassenheid en beïnvloed wordt door de jungle van werk, gezin, vrienden, vakanties en social media.
Door het doen van creatieve activiteiten vallen dus bepaalde onderdrukkende gedragingen weg en kom je dichter bij jezelf. En vervolgens kan je weer wat leren over jezelf!
Dus geheel in lijn met de cursusdagen sloten we de eerste module af met het geven van een performance in Pecha Kucha stijl. Er werd wederom geacteerd, gezongen en zelfs gitaar gespeeld. Een ieder van ons heeft zijn/ haar eigen leerdoelen verwerkt in de presentatie en zich daardoor kwetsbaar opgesteld. Grenzen zijn verlegd. Ook het aanwezige publiek werd niet gespaard en zong mee met het afsluitende en toepasselijke lied ‘True Colors’.

Na de zomer starten we met module twee ‘Ken je omgeving’. We houden jullie op de hoogte!

Rob, Laura, Wouter, Mariska, Matthijs, Lisa en Nicolien.