Ga naar de inhoud

20 mei 2019, Angst voor de Angst

20 mei 2019, Angst voor de angst

Maakt mij niet uit, waarom zeg je dat de hele tijd?” vraagt een meisje van ongeveer 7 jaar aan een van de vriendjes met wie ze een kuil aan het graven is op het strand. Vervolgens vraagt ze :“Wat zegt een poes als je die pijn doet?” “Auw!” roepen alle 5 jongetjes.

Ik wandel verder richting zee en ben instant gelukkig. Dit meisje adresseert de pijn in onze maatschappij. We willen innovatief, zelfredzaam en authentiek zijn maar we passen ons inmiddels zo sterk aan dat we niet meer voelen wat we voelen. We voelen wat we dénken te moeten voelen. En daar worden we vanzelfsprekend en geheel terecht overigens doodongelukkig van. We kunnen namelijk ALLES denken, maar we kunnen maar zóveel voelen. Voelen is wat het is, denken kan alles zijn. Angst voelen is heel vervelend maar tijdelijk. Angst dénken kan voor altijd zijn. Hetzelfde geldt voor pijn, verdriet, woede en schaamte. Allemaal gevoelens die we willen aanpassen naar het rijk van het denken, terwijl het gevoelens zijn. Dus zijn ze er altijd wanneer we het maar bedenken. Dit heet overigens angst voor de angst, angst voor verdriet, angst voor woede etc.
Wanneer we ons gevoel weer aan onze gevoelswereld toevertrouwen, dan kunnen we ipv “maakt mij niet uit”  zeggen: “kap daarmee je doet me pijn!”

Bij de Koaching Akademie voor Persoonlijke Ontwikkeling & Creatief Leiderschap kom je weer bij je gevoel.

Creativiteit is het vermogen waarbij je gevoel en intuïtie als informatiebron dienen voor innovatief en creatief denken. Waarbij het bij de Koaching Akademie niet draait om artistieke kwaliteiten noch ‘knutselen’ maar om het doorbreken van bestaande denkpatronen en het verzinnen van nieuwe ideeën.

20 mei 2019, Klara Uleman, oprichter Koaching Akademie.