Ga naar de inhoud

Binnenwereld of Buitenwereld….wie of wat houdt je tegen? Door Klara Uleman

Binnenwereld of Buitenwereld….wie of wat houdt je tegen?

“Dat vinden ze vast stom.” “Zo kennen ze me niet.” “Dat durf ik niet, wat zullen ze wel niet denken van me?” ”Ze zien me aankomen!”

De lijst is lang met zinnetjes die we tegen onszelf zeggen om niet te doen waar we zin in hebben en tegelijkertijd ook bang voor zijn. Een stem die bepaalt of ik iets nieuws kan ondernemen, of ik me op een andere manier kan gedragen of me net iets anders mag kleden. Je Binnenwereld heeft een verlangen, klein of groot en de Buitenwereld lijkt te bepalen of dat mag.

Toch zo simpel werkt het niet. Want. Wanneer het wèrkelijk de Buitenwereld is die bepaalt over jouw verlangen dan kun je boos worden, schoppen en schelden of gewoon accepteren. Maar. We worstelen zélf met dat verlangen. Wat als het mis gaat? Wat als ik het fout doe? Wat als het niet zo eenvoudig gaat als ik verwachtte? Wat als het niet meteen geld oplevert? Wat als ik te oud ben? Wat als…….?

The proof of the pudding is in the eating. Geef de Buitenwereld de schuld voor het tegenhouden van stappen te zetten waar jij zin in hebt én ook bang voor bent, óf, laat je Binnenwereld aan het woord en laat niets je meer tegenhouden, ook dat beetje angst niet. Doen. Ervaren. Kleine stappen. Grote stappen. Stap! Doe het goed, doe het fout, doe het opnieuw, doe het anders. Stap en leef!

Wil jij ook nieuwe stappen zetten? Meld je dan snel aan voor de Creativity ZomerBoost op 3 of 4 september en lees meer over de najaarsopleiding The Big One in persoonlijke groei. 

23 juni 2020, Klara Uleman oprichter Koaching Akademie.

workshop authenticiteit