Ga naar de inhoud

Creativiteit en liefde, een persoonlijk verhaal over persoonlijk leiderschap

Wat was het belangrijkste omslagpunt in jouw leven? Onze Mascha van Wijnen deelt haar persoonlijke reis en hoe creatief leiderschap haar hielp om de regie over haar eigen leven te nemen. Creativiteit hielp haar om zichzelf te zijn en gaf haar het zelfvertrouwen om kleur te bekennen. Haar pad heeft ervoor gezorgd dat ze nu als trainer/coach mensen helpt om de regie te pakken over hun eigen leven, om hun lef en intuïtie meer en meer te laten spreken.

Op mijn zoektocht naar jeugdfoto’s ter ere van de 50e verjaardag van een goede vriendin vond ik een brief en een gedicht aan mijzelf geschreven. Ik was er het hele pinksterweekend van slag van. Het ging over mijn eenzaamheid in mijn middelbareschooltijd, over mijn schaamte, over mijn geheim. Zelfs in die brief durfde ik het beestje niet bij de naam te noemen. Ik schreef: “Ik weet de oorzaak dat ik niet gelukkig kan zijn in de liefde, ik word verliefd op de verkeerde soort mensen, maar dat kan ik niet accepteren en ik zal dat geheim dan ook nooit en de nooit prijs geven.” Het duurde tot mijn 30e levensjaar voordat ik openlijk durfde toe te geven dat ik op vrouwen viel… 

Dichter bij jezelf komen

Als adolescent heb ik de keuze gemaakt om niet voor mijn ware gevoelens uit te komen. Ik schaamde mij. Ik leefde in feite 2 levens, één voor de buitenwereld en één van mijzelf. Ik liep rond met een groot geheim en veel schaamte. Ik stortte mij vervolgens vol overgave in topsport en play hard, work hard. Pas toen ik op mijn 30e openlijk een relatie durfde aan te gaan met mijn huidige vrouw, kon ik langzamerhand een beetje meer mezelf worden. Maar jezelf worden is ontzettend moeilijk wanneer je je jarenlang anders hebt voorgedaan. Want dit gaat niet alleen over seksualiteit, dit gaat over identiteit en misschien vreemd genoeg ook creativiteit

Creativiteit wees me de weg.

Wanneer je om wat voor reden dan ook niet jezelf durft te zijn, belemmert dit jou in je talent en creativiteit. Want er gaat een deksel op die creativiteit, omdat er iets niet mag zijn, omdat je jezélf als het ware wegstopt. Creativiteit betekent voor mij jezelf mogen zijn, jezelf ontwikkelen, ontplooien en vormgeven vanuit je eigen natuur, vanuit je eigen wijsheid.  Waardoor je zin aan je leven geeft op de manier die jij zelf graag wilt. Dat je durft te gaan voor wat jij het allerliefste wilt. Dat je gáát voor die ene baan, stáát voor die vriendschap, stem geeft aan je intuïtie en eerlijk durft te zijn over de dingen die je eng vindt. Dat je kleur bekent.

Wij noemen dit bij de Koaching Akademie Creatief Leiderschap.

Toen ik op mijn 30e mijn creatief leiderschap vormgaf door ‘uit de kast te komen’ was dit het begin van een intense persoonlijke ontwikkelingsreis. Die er uiteindelijk toe heeft geleid dat ik in 2017 samen met Klara Uleman de trotse eigenaar ben van de Koaching Akademie, een coaching en trainingsinstituut in creatief en persoonlijk leiderschap. Het is voor mij enorm betekenisvol om als trainer/coach mensen aan te moedigen en begeleiden om de regie te pakken over hun eigen leven, om hun lef en intuïtie meer en meer te laten spreken. 

Koaching Akademie voor creatief en persoonlijk leiderschap

Bij de Koaching Akademie zetten we alles op alles om jouw uitdagende kant te ontdekken. Outside the box, inside the box….Dat vraagt om jouw lef en dit wordt beloond met een flinke portie zelfverzekerdheid en autonomie in jouw persoonlijke leiderschap. De kleurrijke, zeer professionele en ervaren docenten staan vol levensenergie klaar om jouw comfortzone op te rekken! Wat je nog leuk vindt ook, gegarandeerd! 

Durf jij het aan? Doe mee met de Big one in persoonlijk leiderschap (juni zit vol, maar 7 oktober start er weer één!). Ben je eerst toe aan een kleiner avontuur, doe dan mee aan de Creativity Boost 26 augustus. We zien je daar graag!