Ga naar de inhoud

Creativiteit centraal in persoonlijk leiderschap ontwikkeling

Hoe kan creativiteit mij helpen, ik ben toch geen kunstenaar of artiest? Dit is een veel gestelde vraag van mensen die meer informatie willen over onze persoonlijk leiderschap training De Big one. En je weet ons antwoord waarschijnlijk al wanneer je hoort dat wij het creatief leiderschap noemen. Creativiteit beïnvloedt namelijk veel meer dan je denkt. Creativiteit is wat jou gemaakt heeft en wat jij, op jouw beurt, weer in de wereld zet. In dit artikel leggen we met voorbeelden uit hoe creativiteit je kan helpen om grip te krijgen op jouw persoonlijk leiderschap.

Elke stap vooruit is een nieuwe stap waarbij jij creativiteit gebruikt. Als die creativiteit stagneert, stagneer jij. Trainen met creativiteit levert een helder beeld op van de richting waar je naartoe wilt, van jouw zin en betekenis en het aan den lijve ervaren van jouw talenten. Het geeft inzicht in jezelf.

Wanneer je in een training samen met een mooie groep je onzekerheden, je twijfels, je onbestemde gevoel van verlangen en avontuur wilt onderzoeken en je talenten echt wilt ervaren, dan is creativiteit als middel een no-brainer. 

Trainers in creatief leiderschap Klara Uleman & Mascha van Wijnen

Oefen creativiteit: dirigeer een symfonie

Hoe ben jij als dirigent of regisseur…zonder dat je dirigent of regisseur bént? Wat leer je over jezelf als je dirigeert of regisseert? Er gaat een wereld voor je open.

Vanaf het moment dat deelnemers aan de training de ‘Big One’ een prachtige symfonie horen en beginnen te dirigeren zie je bij iedereen meteen een eigen ‘stijl’. Dirigeren wordt niet voor niets ook wel eens vergeleken met leiding geven of een team aansturen binnen een organisatie. Met name het aspect van helder, intuïtief en tot de verbeelding sprekend communiceren. In de ban van wat je over wilt brengen geef je aanwijzingen over hoe je wilt dat het moet klinken. Het is heel interessant wat er gebeurt als je ervaart van ‘zo heb ik het in mijn hoofd’ naar ‘ja, zó bedoelde ik het!’

Je bent bezig in een nieuwe activiteit waarbij jouw creativiteit je leidt. En dat levert onverwacht leerzame en bijzonder bruikbare resultaten op. Het kind in jou met de ongecensureerde verbeeldingskracht pakt de regie en doet dat met een verbazingwekkend gemak. En met verbazingwekkend goed resultaat.

Is het spannend om met creativiteit te werken? Is het wat voor mij?

Is het spannend, om mijn creativiteit actief op te zoeken? Het antwoord is ja: het werkt bevrijdend en lucht op. Het is namelijk jouw eigen creativiteit en dat voelt als ‘thuiskomen’. 

Kamp je met bijvoorbeeld onrust, perfectionisme, onbestemde gevoelens van verlangen of heb je simpelweg meer behoefte aan richting en gevoel van vrijheid…dan is jouw eigen creativiteit je beste raadgever en gids. Want heb jij niet ook zin om weer met de creativiteit en het verbazingwekkende gemak van een kind én met de brains van een volwassene jezelf te ontwikkelen. Is dat wat voor jou?

Professionele trainers en docenten

Bij de Koaching Akademie werken we met docenten/trainers die professioneel kunstenaar of artiest zijn, met professionele coaches en met ondergetekende als psycholoog. 

Onze docenten kennen de gevoelens die met uitdagingen, twijfels, vragen over talent, richting en verlangen gepaard gaan en weten donders goed wat ze van je vragen. Dat schept een band en zorgt voor veiligheid en vertrouwen, de basis voor optimaal ontwikkelen en het mooiste uit jezelf halen.

Ben je nieuwsgierig naar hoe wij werken? Doe mee aan de Creativity Boost op 17 of 24 juni van 15 – 18.30 uur in Amsterdam.