Ga naar de inhoud

Durf meer te leven vanuit je rechterhersenhelft

Vertrouw op je natuurlijke flow en stop met piekeren

Waarom is het zo belangrijk je rechterhersenhelft te stimuleren, omdat ons leven zoveel meer inhoudt dan we denken. We denken we ons vaak de gewoonheid in. En dat doen we met onze linkerhersenhelft. Ons brein kan namelijk ‘dichtklappen’ en dan trekken we ons terug in onze schulp: “laat maar dat is niet voor mij weggelegd.”
Bij presteren, en dan heb ik het ook over presteren in de zin van “ik moet een gelukkig leven leiden”, “ik moet erbij horen”, “ik moet waardevol zijn” ligt een enorme druk op ons controlerende denkvermogen. Alsof we ons waardevol gaan voelen door erover na te denken. Hiermee trek je alle natuurlijke flow uit jezelf en je stopt er piekeren voor in de plaats. Dat kun je veranderen. Door jezelf een fantastische uitdaging te geven!

Nieuw pad ontdekken in je hersenen

Door te leren om je rechterhersenhelft meer te gebruiken. Neurowetenschapper Tara Swart noemt het ‘een nieuw pad aanleggen in je hersenen’. Om te ervaren hoeveel meer het leven inhoudt is het belangrijk om steeds vaker uit het “comfort” van de controle te stappen naar de natuurlijke flow van het discomfort, van het niet weten. Daar is lef voor nodig, je moet het durven, je moet actief aan de slag. Creatieve werkvormen zijn hier bij uitstek geschikt voor. Helemaal wanneer je door een groep “oude” rotten in het vak aan het rechterhersenwerk wordt gezet zoals bij de Koaching Akademie. Heb je zin en het lef om een liefdevolle doch flinke duw in de rug te krijgen op het nieuwe pad in je hersenen? Om je verborgen talent te stimuleren en jezelf op een andere manier te ontdekken? Wij staan voor je klaar!

Wij staan voor je klaar bij de Big One in persoonlijke groei. We starten op 15 & 16 april.
Eerst kennismaken met een klein voorzichtig duwtje? Dan kom je naar de Creativity Boost op 19 maart.

Klara Uleman, initiator Koaching Akademie,  23 februari 2021