Ga naar de inhoud

Het allermooiste geschenk

Klara Uleman is psycholoog, trainer in persoonlijk leiderschap, operazangeres en initiator van de Koaching Akademie. Zij vertelt over het belang van creativiteit in moeilijke tijden. 

Wat als ik de wind tegen heb?

Een aantal jaren terug had ik het moeilijk met het feit dat alles positief moest zijn. Ik had het idee dat het verboden was dat je je verdrietig of boos kon voelen of dat je met je ziel onder je arm kon lopen. Alsof we niet mochten accepteren dat dingen ook mis kunnen gaan, want dat hoort erbij, we kunnen een ‘negatief’ gevoel echt wel aan en dan is het des te fijner wanneer iets weer lekker en goed gaat. Ik werd soms letterlijk benauwd van mensen die mijns inziens wel heel vaak “komt goed!” zeiden. Mag het ook goed zijn wanneer het niet zo lekker gaat…? Wanneer je de wind tegen hebt? Of mag het alleen maar ‘goed’ zijn, punt? 

Delen waar je mee worstelt

Momenteel hebben we niet alleen op individueel gebied heel wat moeilijks te verstouwen, we hebben het ook met z’n allen moeilijk. Maar ik blijf er toch in geloven dat we op individueel, op persoonlijk gebied zoveel kunnen doen aan het omgaan met deze moeilijke gevoelens. Door te delen met elkaar wat er in je omgaat, waar je mee worstelt. Door op je eigen kracht en veerkracht te vertrouwen, door alle kleuren van je kleurenpalet te ervaren zodat je niet zwart-wit door het leven hoeft. Zodat dat je hoop kan hebben en kan bouwen aan je innerlijke wijsheid.  Je creativiteit aanspreken speelt daar een belangrijke rol in!!

Creativiteit biedt mogelijkheden

We zullen het naast vertrouwen, echt van onze creativiteit moeten hebben. Creativiteit biedt openingen, biedt mogelijkheden om het anders doen, op verandering, op nieuwe energie. Het biedt de mogelijkheid om te gaan met jezelf en elkaar wanneer het niet alleen maar goed voelt. Daar is lef voor nodig, om te durven veranderen, om ‘anders voelen’ toe te laten en te laten landen. 

deelnemer workshop creativiteit en persoonlijk leiderschap

Dat is pas echt positief

Daarom werken Mascha en ik bij de Koaching Akademie met creativiteit, op persoonlijk niveau. We willen je in onze training de Big one in persoonlijk leiderschap en creatief leiderschap zoveel mogelijk laten ervaren, zodat je leert je eigen creativiteit aan te spreken en ermee gaat werken. 

Daarom werken we ook met het coachen van elkaar want, naast je individuele ontwikkeling, waardoor je jezelf beter kunt helpen is toch wel het allermooiste geschenk dat we elkaar ook kunnen helpen. 

Daar kan ik alleen maar heel positief over zijn..

Op 25 & 26 januari 2022 start de volgende Big One in persoonlijk leiderschap & creatief leiderschap. Grijp je kans en doe mee, meer dan 150 deelnemers gingen je voor en waarderen de Big One met een 9,6. Een paar citaten van deelnemers: “Life – changing, once in a life time, beste training ooit, enorme boost voor mijn zelfvertrouwen en één van de waardevolste dingen in mijn leven.”

Trainer/ regisseur Hugo Meijs @ Big One