Ga naar de inhoud

Ik presteer dus ik ben goed genoeg?

Mascha van Wijnen, trainer/ coach en eigenaar van de Koaching Akademie vertelt over hoe haar resultaatgerichtheid haar ook kan belemmeren. Wat kunnen we doen om onze belemmerende overtuigingen een toontje lager te laten zingen? 

 

Ik gaf vorige week een training aan leidinggevenden. Om uit te leggen hoe we van ons talent een belemmering maken wanneer we onder druk staan nam ik mijzelf als dankbaar voorbeeld . Ik vertelde over mijn talent resultaatgerichtheid en dat ik kan doorschieten in ongedurigheid wanneer de dingen niet gaan zoals ik graag wil dat ze gaan.

Resultaat boven alles

Mijn resultaatgerichtheid keert zich dan als het ware tegen mij, ik wil koste wat het kost het resultaat behalen en heb niet in de gaten dat ik keihard aan het werken ben om….goed genoeg bevonden te worden! Mijn belemmerende gedachtepatroon ‘ik moet presteren want anders ben ik niet goed genoeg’ is in werking getreden. Ik ga mijzelf beschermen, trek een muurtje op en word afstandelijker en ongeduldiger. Het is een mechanisme dat mij behoedt mijn kwetsbaarheid bloot te leggen. 

Wat vervolgens ten koste gaat van mijn creativiteit en inlevingsvermogen. 

Mijn uitdaging is om in lastige situaties te oefenen met datgene wat ik dat op dat moment erg spannend vind, namelijk kwetsbaarder durven zijn…

Liever dwingend overkomen of pleasen…

Liever dwingend, ongedurig, ongeduldig, afstandelijk en pleasend overkomen dan hulp vragen, benoemen wat er gebeurt en mildheid tonen naar mijzelf en de ander. Dat laatste vind ik dus ‘eng’. Toch, wanneer ik die spannende kant wel aanspreek kan ik gebruik maken van zowel mijn analytische als ook mijn creatieve, verbindende en empathische vermogen. En dat is niet alleen effectiever, het voelt echt oneindig veel beter.

Mascha van Wijnen, eigenaar Koaching Akademie

Wil jij ook je talent weer meer aan het stuur zetten en je Inner Bitches een toontje lager laten zingen? Doe dan mee aan Big One in persoonlijk leiderschap, creatief en coachend. Op 11 mei 2022 start de volgende en er zijn nog 2 plekjes beschikbaar!

Ingesleten patronen 

Eén van de cursisten bedankte mij voor mijn uitleg, het kwartje viel, ook omdat hij dit patroon eerder die ochtend bij mij had waargenomen toen Zoom eruit klapte en ik opnieuw moest inloggen om een vanuit huis deelnemende cursist weer te kunnen laten participeren en dit niet geheel naadloos verliep….Er ontstond vervolgens een mooi gesprek over ingesleten patronen die door jarenlange conditionering niet zomaar verdwijnen. Dat verandering tijd kost en bewustwording lef en oefening vraagt. En dat je hierin de lat ook niet te hoog moet leggen. Een klein beetje opschuiven doet al ongelofelijk veel. 

Oefenen met die spannende kant 

Om je niet te verschuilen achter je belemmerende bescherming en je echte gevoelens toe durven laten wordt LEF van je gevraagd. Je kwetsbaarheid durven tonen….Jouw spannende kant op te durven zoeken. Werken aan jouw persoonlijk leiderschap, aan jouw soft skills. Je kunt ze blijvend ontwikkelen en, doe dat alsjeblieft juist in de eerste plaats voor jezelf want, jij hebt er als eerste het allermeeste baat bij. Hard skills zijn wat relatief ‘easy to get’, soft skills daarentegen relatief ‘hard to get’. Dat is mijn ervaring. 

Persoonlijk leiderschap gaat over jou

Vandaar dat we er bij de Koaching Akademie alles aan doen om het zo ‘easy’ mogelijk te maken. Dat doen we d.m.v. creatieve workshops op topniveau. Want om jouw spannende kant op te zoeken heb je een goede ingang nodig en daar speelt creativiteit een belangrijke rol in. Creativiteit biedt jou de tools om je ingesleten patronen te doorbreken, biedt je opening voor verandering, nieuwe energie, nieuwe verbintenissen. Daar is lef voor nodig, om te veranderen, iets nieuws aan te gaan. Om jezelf te ontwikkelen in jouw persoonlijk leiderschap. 

Big One One in persoonlijk leiderschap en creatief leiderschap

Daarom werken we bij de Koaching Akademie met creativiteit op persoonlijk niveau. We laten je in onze training de Big one in persoonlijk & creatief leiderschap zoveel mogelijk ervaren, zodat je leert je eigen creativiteit aan te spreken en ermee gaat werken. 
Daarom werken we ook met het coachen van elkaar want, naast je individuele ontwikkeling, waardoor je jezelf beter kunt helpen is toch wel het mooiste geschenk dat we elkaar ook kunnen helpen. 

Op 11 mei 2022 start de volgende Big One in persoonlijk leiderschap & creatief leiderschap. Grijp je kans en doe mee, meer dan 175 deelnemers gingen je voor en waarderen de Big One met een 9,6. Een paar citaten van deelnemers: “Life – changing, once in a life time, beste training ooit, enorme boost voor mijn zelfvertrouwen en één van de waardevolste dingen in mijn leven.”