Ga naar de inhoud

“Ik wilde op reis naar Thailand maar ik ging naar de Koaching Akademie..”

“Ik wilde op reis naar Thailand maar ik ging naar de Koaching Akademie..”

Het gebeurde Judith. Eindelijk die reis maken naar onbekende en door haar nog niet betreden gebieden. Maar dat ging niet door. In plaats daarvan ging ze een opleiding persoonlijke ontwikkeling en creatief leiderschap aan de Koaching Akademie doen. Het werd een reis naar binnen…

“Ik heb een soort ieniemienie in me die mij klein maakt, alsof ik van alles niet kan. Maar die gedachtes van onzekerheid zijn maar gedachtes, geen waarheid.”

Ze had een pittige tijd achter de rug met een zwaar verlies en ze voelde aan alles dat er een nieuwe Judith in aantocht was. Een Judith die toe was aan een nieuwe blik op haar horizon. Ze ging het discomfort én het avontuur aan door te acteren, regisseren en dirigeren tijdens de opleiding. Het werd duidelijk hoe creativiteit en verbeeldingskracht ondergesneeuwd waren geraakt. Hier stond ineens een vrouw met creativiteit en fantasie. Een vrouw met blije energie, zin en zelfs bevrijding van belemmerende gedachtes.

“Ik ben de eigenaar van mijn eigen leven. Ik pak dat podium.”

In haar terugblik op de opleiding begon ze met een citaat: Niets in het leven is zo constant als verandering(Heraclitus). Judith beseft dat ze ‘haar eigen podium pakt’ wanneer ze zich openstelt voor wat er nu is in de buiten- en binnenwereld. Dit in tegenstelling tot bezig zijn met het perfectioneren en controleren van wat je allemaal van anderen ‘moet’ om geluk voor later te garanderen. Het geluk zit ‘m in dit openstellen in het nú. Om vervolgens de creativiteit, energie en innerlijke drive die vrijkomt te gebruiken om daarmee te spelen, werken en leven.

En zo wakkerde het betreden van innerlijke onbekende gebieden juist de avonturier in Judith aan. Go girl, Thailand can wait!

Misschien kan de Koaching Akademie ook iets voor jou betekenen, wanneer persoonlijke ontwikkeling en creatief & coachend leiderschap je aanspreken. www.koachingakademie.nl.

Klara Uleman, eigenaar Koaching Akademie, september 2020

creativiteit, gezicht met kleuren