Ga naar de inhoud

Persoonlijk leiderschap en het belang van creativiteit

Hoe voorkom je dat je vast komt te zitten? Trainer/ coach Klara Uleman stelt: ‘als je doet wat deed, dan krijg je wat je kreeg’, dus pak het eens anders aan. Hoe? Dat vertelt ze in dit artikel over de rol van creativiteit binnen persoonlijk leiderschap. Zij gelooft volledig in de kracht van creativiteit. Want door uit je eigen comfortzone te stappen vind je nieuwe oplossingen en routes.

Bespreek eens een casus met je boksleraar.

Wat is creativiteit? Waarom is het belangrijk? Voordat ik in een uitleg terecht kom waarop iemand reageert met een nietszeggend ‘…ah ja…’, herinner ik me deze geniale uitspraak van Einstein. Hij zegt: 

“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt”

Hoe dan wel? Creativiteit is het antwoord. Sla af van je gebaande pad en probeer een tegenovergestelde invalshoek. Overleg een keer niet met je collega maar leg je casus voor aan je boksleraar, je oma of bekijk het eens vanuit een filosofische kant. 

Creativiteit is een oneindige bron van levensenergie

Creativiteit is net als gevoel, we hebben het allemaal. En het is gelukkig een oneindige bron. Een bron die net zoals alle bronnen bestaat uit levensenergie, beweging en flow. Ooit zei een docent tegen mij: 

“De ziel is als een nomade, altijd in beweging. Wanneer wij meer vanuit onze ziel willen leven dan is het fijn om van tijd tot tijd in die beweging van de ziel mee te gaan. In plaats van ermee onder je arm te lopen.”

Gebruik creativiteit dus om jezelf in beweging te houden.

Creativity Boost, workshop persoonlijk leiderschap

Dit vraagt om een frisse wind door je hoofd. 

Ervaar opnieuw je eigen waarde, zin en passie.  Laat jouw ingesleten aannames varen, laat schijnzekerheden los en stap uit het bekende en veilige patroon. Als je uit jouw comfortzone stapt voel je vanzelf die bron van creativiteit omdat je zoek gaat naar alternatieve middelen en routes. Dan ben je als vanzelf in ontwikkeling. Je begeeft je buiten je ingesleten manier van oplossingen bedenken, resultaten behalen en betekenis ervaren. Dan voel je je weer zekerder op frisse en hernieuwde wijze. Je hebt je mindset veranderd. 

Persoonlijk leiderschap: Staan vanuit je kracht, vanuit je gevoel.

Bij de Koaching Akademie, een training- en coachingsinstituut voor persoonlijk leiderschap, zetten we alles op alles om jouw mindset te resetten en te vullen met creativiteit en inspiratie. De kleurrijke, zeer professionele en ervaren docenten, die vol levensenergie klaar staan om jouw comfortzone op te rekken! Wat je nog leuk vindt ook, gegarandeerd! 

Belangrijker nog, met deze nieuwe mindset voel je jouw eigen impact en ervaart je omgeving deze ook. Je voelt je krachtiger om te gaan staan waar je voor staat, je weet welke keuzes je wilt maken, waar je misschien al een tijd tegenaan hikte. Je staat in je kracht, vanuit je gevoel. 

Koaching Akademie voor creatief en persoonlijk leiderschap

Dat is wat persoonlijke ontwikkeling en creatief & coachend leiderschap voor jou kan betekenen. Schrijf je in voor de Big One  in het voorjaar (nog 1 plekje vrij – start 3 juni) of het najaar. Of ben je eerst toe aan een kleiner avontuur, doe dan mee aan de Creativity Boost op 17 of 18 juni. We zien je graag tegemoet!

Klara Uleman, persoonlijk leiderschap en creativiteit en