Ga naar de inhoud

Veel te spannend bij jullie en ik ben ook niet creatief?!

Mascha van Wijnen, trainer en mede-eigenaar bij de Koaching Akademie vertelt over het beeld wat hun training bij veel mensen oproept.

Iemand zette mij laatst aan het denken. Ze zeiik ben erg onder de indruk van de resultaten van jullie training in persoonlijk leiderschap. Jullie ontvangen lovende recensies en uitmuntende cijfers. Maar zei ze, ik twijfel of ik mee ga doen. Waar twijfel je aan vroeg ik? “Nou”, antwoordde ze, “omdat er best persoonlijke thema’s aan de orde komen en die bespreek ik liever één op één dan in een groep. Daarnaast moet je volgens mij ook een hoop enge dingen doen bij jullie. Dingen die met creativiteit te maken hebben en ik ben niet zo artistiek dus dan denk ik, nee, dit is misschien niet voor mij weggelegd.”

Indrukwekkend en Life-changing

Dus ja hoe leg je nu goed uit wat wij doen? Oud-deelnemers zeggen vaak: “Ik ken zoveel mensen die precies dít nodig hebben. Maar ik kan het niet goed navertellen, het is zo indrukwekkend en life-changing, woorden schieten dan snel te kort.” Heel fijn om te horen maar marketingtechnisch niet de beste teksten en hier struggelen we dan ook mee. Deelnemers willen graag weten waar ze zich voor inschrijven. En terecht natuurlijk. Laat ik hier alvast antwoord proberen te geven op 2 vragen: Hoe zit het met die creativiteit? En hoe zit het met die persoonlijke thema’s en enge dingen doen in een groep?

Hoe zit het met die creativiteit?

Persoonlijk leiderschap kun je volgens onze filosofie samenvatten in: Pak de regie over je werk en leven daar waar het kan, doe de dingen waar je in gelooft, waar je voor staat en waar je plezier uithaalt. Met andere woorden; leef vanuit jouw creativiteit en doe dit samen met de mensen om je heen. Wij zien dat veel deelnemers hun talent en kracht niet optimaal benutten, er blijft te veel onaangesproken. Hoe komt dit dan?

Wil van der Meer, persoonlijk leiderschap Koaching Akademie

Gewoontedieren

Omdat wij mensen gewoontedieren zijn en de dingen blijven doen zoals we ze altijd doen en deden. Situaties, gebeurtenissen die we spannend of eng vinden vermijden we liever. En dus ontdekken we ze niet… Bij de Koaching Akademie laten we je spelenderwijs in contact komen met jouw onaangesproken creativiteit en talent. Ja, ik geef toe, de 1e keer is dit best spannend, want het is nieuw. Maar als deelnemer voel je direct de bevrijding, de ontlading, de beloning en ontdek je andere kanten van jezelf! Door dit op verschillende manieren te doen doorbreek je een patroon en durf je veel meer vanuit je kracht en talent te gaan leven en werken. Er zit, zo merken we, zoveel meer in je dan je weet!

Hoe zit het met die persoonlijke thema’s en enge dingen doen in een groep?

Bij andere trainingen in persoonlijk leiderschap oefen je vaak rollenspellen met een trainingsacteur. Ook spannend toch? Maar dit doen wij dus niet. Bij ons ga jij zelf acteren, regisseer je een scene, presenteer je je authentieke zelf en dirigeer je een muziekstuk. We laten je voelen en ervaren wat dit creatieve proces bij je oproept. Tijdens deze creatieve workshops ontdek je je volledige ZELF met al je talenten. Samen, in een groep met gelijkgestemden met dezelfde spanningen en verwachtingen. Waar iedereen het beste voor elkaar en voor zichzelf in ogenschouw heeft. Dit alles onder begeleiding van senior coaches en trainers.

Psychologische aandacht

Daarbij besteden we psychologische aandacht aan dat wat je talent tegenhoudt: je persoonlijke belemmeringen. Waar komen ze vandaan, hoe kun je ze ‘omarmen’ en ervoor zorgen dat je jouw talent vrij baan geeft. Hoe persoonlijk jij wilt zijn, hoeveel je wilt delen met de groep is natuurlijk helemaal aan jou. Daar heb jij zelf de regie over. Wij zorgen voor een veilige omgeving waar niks hoeft en alles mag. Wat ik stellig durf te zeggen is dat je leert van de trainers, psychologen en professionele kunstenaars maar zeker ook van elkaar. Je ziet bij een ander namelijk haarfijn wanneer iemands talent en kracht aan het roer staat. Je geeft elkaar feedback en je deelt inzichten. Dat is de kracht van een groepstraining. Je leert net zoveel van het proces van de ander als van jezelf. Ook ontwikkel je jouw coachende vaardigheden doordat wij jullie als deelnemers onder supervisie van ons als trainer, elkaar steeds meer laten coachen.

Spelenderwijs je talent voelen

Als ik het zou mogen samenvatten dan voel je bij de Koaching Akademie al spelenderwijs je talent letterlijk door je lijf stromen. Of zoals een deelneemster van PostNL laatst zei: “Ik wil dat iedereen bij ons bedrijf jullie training gaat doen!! Het is zoveel leuker en waardevoller om dingen te doen, te ervaren, te voelen dan te praten en analyseren. Dit is zo verfrissend en werkt zoveel sneller”. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Stuur mij een mailtje dan neem ik contact met je op: mascha@koachingakademie.n