Meteen naar de inhoud

Was ik maar eens vrij van angsten

Klara Uleman is trainer en psycholoog in persoonlijk leiderschap, operazangeres en mede-oprichter van de Koaching Akademie en zij deelt haar persoonlijke ups & downs in het aangaan van de uitdagingen die ze als werkend mens ontmoet.   

Eindelijk kan ik weer volmondig JA zeggen!

“En zing jij nou ook nog?” Dat wordt me heel vaak gevraagd en dan zeg ik “ja ik zing nog wel”. “Waar kunnen we je gaan zien dan?” Tja en dan bleef het stil. De laatste tijden ben ik alleen maar bezig geweest met de Koaching Akademie, coachen en workshops geven. Maarrrrr….tatatata, nu ga ik weer de planken op in een muziektheaterstuk van Opera Spanga, waar ik járen voor heb gezongen, gespeeld en operafilms mee heb gemaakt. Operafilm is niet het populairste type film… maar er viel zeker ook veel te lachen want in twee van de films zat ik samen met operaster Francis van Broekhuizen. We praten nog vaak over de ups én downs…maar daarover een andere keer.

Laatst stond ik voor een groep deelnemers van een training in persoonlijk leiderschap. Toen kwam nadien de vraag zing je nog en nu kon ik uit volle borst antwoorden: ”ja! Ik zing weer in de opera!”. En voordat ik het wist hoor ik ze zeggen, maar dan komen we kijken, wanneer is het? …Oh, nou, prevel ik…wat ontzettend leuk…ik zal de gegevens erover doorsturen. 

Onderwijl werd ik me gewaar van een lichte onrust in mezelf en kwamen er zinnetjes in me op als: wat als ze er geen ene moer aan vinden? Wat als ze me lelijk vinden zingen of dat ze denken, oh, die opera ken ik helemaal niet, wat een rare muziek en ik had er meer van verwacht…ga zo maar door.

Dus ik ontneem me mijzelf mijn lol…goed verhaal dit, not

Vanwaar die stemmetjes??!! Ik heb hier dus typisch last van mijn Inner Bitches, bij de Koaching Akademie werken we hier mee. De Inner Bitches noemen we de stemmetjes van de angst, stemmetjes die ons o.a. klein, onzeker, niet goed genoeg, er niet bijhorend laten voelen. Hun plek is in ons hoofd, in ons denken.

Ik ervaar het alsof ze aan de lopende band geproduceerd worden in een apart fabriekje in mijn hoofd en tégen mijn eigen persoon zijn. Ik schiet er namelijk niks mee op wanneer ik me te gespannen en onzeker voel, een beetje is ok maar wanneer zo’n stemmetje mij in z’n macht heeft, ontneemt het me iedere lol en ook momentum. Ik wil gewoon lekker m’n ding doen, in het NU en niet naar zo’n zeikstem in mijn hoofd moeten luisteren.

Eindelijk vrij! (van mijn eigen (af-)zeikstem)

Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik van die belemmerende en blokkerende krengen af kan komen. En iedereen kan eraf komen, het vergt wat discipline om tot bewustwording van ze te komen en het vraagt toegeven aan ‘rechterhersenhelft bezigheden’. Dit zijn bezigheden die je intuïtie, creativiteit en empathie stimuleren en ervoor zorgen dat die stemmetjes geen kans krijgen en tegelijkertijd jouw gelukkige en vrije ik oproepen. Je weet niet altijd wat deze vrije geest triggert, daar kun je soms wat hulp bij gebruiken, niks ergs aan.

Klara Uleman, persoonlijk leiderschap en creativiteit en

Bij de Koaching Akademie ben je meer dan welkom dit te onderzoeken, oa. bij de Big One in persoonlijk leiderschap. Daar werken we met ‘rechterhelft bezigheden’, ze maken je vrij, vrolijk en bewust van je enorme persoonlijke talenten en mogelijkheden. We combineren bewustwording van persoonlijke belemmeringen en het vrijer maken van je eigen motivatie, energie en inspiratie. 

De Big One in persoonlijk leiderschap is er ook voor jou!

Wil je ook meedoen aan onze bestseller de Big one in persoonlijk leiderschap?  In De Big one ligt het accent dus op het stimuleren van jouw rechterhersenhelft. Op doen, ervaren en bewustwording! Zodat jij daarna meer in verbinding staat qua ratio én gevoel en hierdoor leiderschap pakt vanuit je hart én hoofd waardoor je optimaal van je talent kunt profiteren.

Je talenten, creativiteit en inspiratie heb je allemaal al in je, aan ons de taak om dit nog meer tevoorschijn te laten komen. Psychologisch word je gecoacht en praktisch leer je hoe je jouw creativiteit & coachende kwaliteiten kunt integreren in je dagelijkse werk & leven.

Op 25 & 26 januari 2022 start de volgende groep. Grijp je kans en doe mee, meer dan 150 deelnemers gingen je voor en waarderen de Big one met een 9,6. Een paar citaten van deelnemers: ‘Life – changing, once in a life time, beste training ooit, enorme boost voor mijn zelfvertrouwen en één van de waardevolste dingen in mijn leven’.

Klara & opera en psychologische fenomenen

Dit is de eerste blog in een reeks waarin ik verhaal over de psychologische fenomenen die op mijn pad komen nu ik naast mijn werk voor de Koaching Akademie ook weer bij de opera zing. Het weer op de planken gaan staan zal me dichter bij de deelnemers brengen die aan onze trainingen en teamtrainingen meedoen! #practisewhatyoupreach 

‘Practise what you preach’ in uitvoering met een paar van de docenten van de Koaching Akademie.