Ga naar de inhoud

We bestaan zes jaar!

De Koaching Akademie is jarig, we bestaan 6 jaar deze maand! 

In begin 2018 startte we met onze 1e groep en nu zijn we tientallen groepen en incompany teamdagen verder!!

Ik ben heel trots en blij met wat we doen en met name hóe we het doen. In kleine groepen met veel persoonlijke aandacht beleven de deelnemers hun Big One reis. We laten de deelnemers veel doen en ervaren zodat ze voelen waar hun (ook verscholen) talent en creativiteit nu echt ligt en wanneer hun belemmerende patroon onder druk of spanning het roer overneemt. Dit patroon noemen we bij de Koaching Akademie de Inner Bitch en Bastard. 

Anders dan anders, het creatieve proces staat centraal

We doen het net even anders dan de reguliere persoonlijk leiderschapstrainingen doordat we het creatieve proces centraal zetten. Wat gebeurt er met jou, wat ontdek jij over jezelf wanneer je acteert of regisseert? Je ervaart:

  • De kracht van authenticiteit en intuïtie
  • Hoe je met zelfvertrouwen in beeld komt 
  • Hoe je eigenaarschap neemt 
  • Hoe je heldere communicatie werkt
  • Hoe je creativiteit helpt bij coachende gesprekken


Wat is het resultaat? 

Wat is dan het precies het resultaat? Kun je daar wat meer over vertellen is een vraag die ik vraag krijg. Nou om een voorbeeld te geven. We ontvangen regelmatig deelnemers uit de zakelijke dienstverlening, een omgeving waar ik zelf ook lang heb gewerkt dus ik herken de thematiek. 

Probleemgestuurd en oplossingsgericht leidinggeven is leidend: wat is de oorzaak, wat is het gevolg, wat vervolgens leidt tot meer oordeelvorming…Jij doet het goed en jij niet. Vanuit de drang naar controle en perfectie wordt fouten maken ten koste van alles vermeden wat weer ten koste gaat van lef, creativiteit en talent. We beschermen onszelf met een pantser om ons staande te houden en om onze onzekerheden en twijfels niet te laten zien. 

Tijdens de training de Big One durven de deelnemers steeds meer hun harnas af te doen, ook op hun werk. Ze durven eerlijk te zeggen dat ze iets spannend vinden, dat ze de oplossing soms ook niet weten, ze durven te benoemen wat ze voelen, vinden en denken. I.p.v. het sturend en controlerend te willen oplossen. Dit zorgt voor een enorme bevrijding omdat je dan niet blijft bewegen binnen de beperkingen die je jezelf oplegt, het schept ruimte in je hoofd waardoor je creatiever en talentvoller je werk kan doen. 

Het harnas af, de creatieve mindset aan!

Elk leerproces in de Big One gaat in een razend tempo, komt in een stroomversnelling. Cursisten noemen het ook wel een snelkookpan. 

Hoe komt dat? 

Omdat onze trainers, podiumkunstenaars en mijn compagnon Klara Uleman zichzelf in dit creatieve leerproces heel zichtbaar maken. En jou hierdoor flink uitnodigen om op een veilige manier het anders te gaan proberen dan dat je patroon het je vaak oplegt. 

We doen voor hoe je onzekerheden en zenuwen omzet in iets gaafs, iets moois, door te oefenen met vallen en opstaan. Praat erover, durf en doe, met een lach en een traan.

Op naar de volgende 6 jaar ..!!!!

Ps de eerstvolgende Big One zit vol, maar in januari start de volgende!