Ga naar de inhoud

Weerbaarheid gaat goed op authenticiteit

Klara Uleman, trainer/ coach en oprichter van de Koaching Akademie schrijft over weerbaarheid en authenticiteit.

Waar val jij op terug wanneer je het even niet meer weet, te gestrest ben en de optie ‘ik vertrek naar het einde van de wereld’ te vaak oppopt? Waar je op terugvalt is je weerbaarheid, een onzichtbare mentale veerkracht. 

We hebben onze portie weerbaarheid flink nodig in onze continue veranderende samenleving en omgeving. Weerbaarheid zorgt ervoor dat je jouw talent blijft inzetten en voor jouw waarden blijft staan.  Dus met andere woorden hoe blijf je bij jouw unieke talentvolle persoonlijkheid: introvert, extravert, perfectionistisch, chaotisch, sensitief, analytisch, optimistisch, daadkrachtig, inlevend, coachend, direct, meebuigend zonder jezelf geweld aan te doen.


Hoe authentieker hoe weerbaarder

Onderneem actie door te tijd te nemenHoe blijf je authentiek daar waar alles en iedereen aan je trekt, er veel van je verwacht wordt en je talent niet goed wordt benut. Neem de tijd om te ervaren waar en hoe je kunt ingrijpen. Het is daarin ook superbelangrijk om te weten in welk patroon je terugvalt onder druk waardoor je wereld vernauwt, benauwt en te veel stress geeft. 

Verzeker je van een veilige omgeving. Wanneer je jezelf (opnieuw) wilt uitdagen om nog bewuster je authentieke ik te onderzoeken en weerbaarder wilt worden om die authenticiteit onder druk en spanning te bewaken, dan heb je een veilige experiment-omgeving, een veilig lab nodig. 

Omring je met mensen die dit ook willen en het belang ervan inzien. Wanneer je jezelf (weer) in een soort leer-snelkookpan wilt wagen en uitdaging zoekt op het gebied van authenticiteit, weerbaarheid, weerstand, zichtbaarheid, verlangen, veerkracht, lef, persoonlijk leiderschap, natuurlijke feedback geven en verbinding aangaan vanuit je authenticiteit, dan wil je dit met een groep mensen die jou begrijpen, steunen en toejuichen.

Where the action is. De Koaching Akademie ís die leer- snelkookpan. Puur, persoonlijk en veilig. Een plek waarin je wordt begeleid door ervaren coaches, trainers en regisseurs. Tijdens de Big One beleef je energieke modules waarin je keer op keer wordt uitgedaagd je patronen los te wrikken. Wij zijn uniek in het hoe, persoonlijk leiderschap stellen wij gelijk aan creatief leiderschap: het gaat ons namelijk om dat wat jij aan betekenis wilt uitdragen en wilt bijdragen ook echt in de wereld gaat zetten. Dat proces van creëren is wat ons betreft het belangrijkste proces in het achterhalen waar je voor gemaakt bent oftewel, waar je je authenticiteit op en top kunt ervaren en waar je bouwt aan weerbaarheid in deze wereld vol prikkels waar je (mind you) maar met een klein gedeelte iets mee hoeft. 

Onderneem actie voor jezelf en doe mee met de Big One in Persoonlijk Leiderschap en werk aan je weerbaarheid, authenticiteit, eigen regie, valkuilen, frustrerende patronen.