Ga naar de inhoud

Wees briljant en straal!

Klara Uleman is psycholoog, trainer in persoonlijk leiderschap, operazangeres en initiator van de Koaching Akademie. Klara blogt regelmatig over creativiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Anderen hebben het veel slechter dan ik

Het werd me vanmorgen weer zo duidelijk hoe belangrijk het is om uit je comfortzone te gaan, om buiten de lijntjes te kleuren toen ik met een groep aan het werk was. Gevoelens die opgesloten waren geraakt, verlangens die uit angst voor teleurstelling werden ontkend kwamen boven tafel. Het binnen houden lijkt uit bescheidenheid, “doet het ertoe wat ík voel?”. Het lijkt hoogmoed, hoezo mag ik iets verlangen want, “ánderen hebben het veel slechter dan ik”. 

Deze quote kwam bij me boven, uit de inaugurale rede van Mandela die daarin een wonderschoon inzichtelijke tekst van Marianne Williamson aanhaalde:

“….We vragen onszelf af: “Wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend, begaafd of geweldig te achten?” Maar, waarom zou je dat niet zijn? Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden….We zijn bestemd om te stralen, zoals kinderen dat doen. En als we ons licht laten schijnen, schept dat voor de ander de mogelijkheid hetzelfde te doen. Als we van onze diepste angst bevrijd zijn, zal alleen al onze nabijheid anderen bevrijden”. 

Bij de Koaching Akademie werken we met workshops aan jouw talent. Op 11 mei beginnen we weer met een Big One in creatief leiderschap, een training in persoonlijke ontwikkeling waarin je gegarandeerd een nieuwe jij tegenkomt! 

Wees briljant, schitterend en straal!

De ervaring leert, keer op keer: door te delen met elkaar waar je mee worstelt, waar je naar verlangt, wordt je angst minder en geef je jezelf kracht. Door die eigen kracht te delen word je nog krachtiger en bouw je aan je vertrouwen terwijl je tegelijkertijd anderen inspireert. Neem geen genoegen met zwart-wit maar ervaar alle kleuren op je kleurenpalet. Straal!

Je creativiteit aanspreken speelt daar een belangrijke rol in. Creativiteit biedt je de kleuren voor buiten de lijntjes, biedt je opening voor verandering, nieuwe energie, nieuwe verbintenissen. Daar is lef voor nodig, om te veranderen, iets nieuws aan te gaan en…om te durven stralen. 

Ben je geïnteresseerd in de Big One maar wil je eerst een voorproefje, kom dan naar de Creativity Boost en kom stralen.