Ga naar de inhoud

Zeggen wat je vindt, denkt en voelt op het juiste moment

Mascha van Wijnen, trainer/ coach en mede-eigenaar van de Koaching Akademie schrijft over hoe het oefenenen met spannend nieuw gedrag je kan helpen om uit je vicieuze cirkel te stappen.

“Het lukt me niet om tijdens die belangrijke vergadering de goede dingen te zeggen. Of de juiste vragen te stellen. Ik hoor mijzelf praten en dan voel ik dat ik de verbinding met de anderen kwijtraak’ 

“Ik ben comfortabel op de inhoud, maar niet op het persoonlijke stuk, dat vind ik spannend en dan blijf ik maar doorpraten over de inhoud terwijl ik voel dat er wat anders nodig is”

‘Ik vind het moeilijk om duidelijk te zeggen wat ik vind, denk en voel. Ik verzand dan in een wollig verhaal en kom warrig over”

Misschien herken je dit. Wanneer we onder druk staan, wanneer we ons oncomfortabel voelen, gedragen we ons vaak niet zoals we willen. 

Ik herken het zeker, bij één van mijn vorige werkgevers kwam het zo nu en dan voor dat ik in de Bestuursvergadering een onderwerp toelichtte. Omdat ik het heel goed wilde doen legde ik mijzelf een enorme druk op en zei ik door de spanning soms niet de dingen die ik wilde zeggen, of wilde vragen…


Hoe kun je nu zorgen dat je dit wel gaat lukken?

  1. Begin met Bewustwording, onderzoek wanneer je in dit patroon terechtkomt, met wie en in welke situaties. 
  2. Probeer je eigen coach, psycholoog te zijn door te onderzoeken welke belemmerende zinnetjes (overtuigingen) er door je hoofd schieten. Bij de Koaching Akademie noemen we dit onze Inner Bitches en Inner Bastards….. 
  3. Oefen en experimenteer met ander gedrag, oefen met je ‘spannende kant’. Want spannend is het zeker om in situaties wanneer jij je onder druk voelt staan uit je comfortcirkel te stappen. 

Tijdens onze training de Big One in Persoonlijk Leiderschap helpen we jou met deze 3 stappen. Waarbij wij ons met name focussen op stap 3: 

Wat doen we dan? 

Jou spelenderwijs laten ontdekken hoe je gemakkelijker omgaat met situaties wanneer jij je onder druk voelt staan. Hierdoor herken je jouw belemmerend patroon sneller en oefen je met durven loslaten en andere keuzes te maken. 

Hoe doen we dat?

Door jou iedere keer op een andere manier onder te dompelen in het niet-weten, in het omgaan met het onverwachte waardoor je steeds meer vertrouwt op jezelf, op je improvisatievermogen en jouw unieke talent. 

Met welke resultaat?
Je staat steviger in je schoenen. Zelfverzekerder. Krachtig en kwetsbaar tegelijk en in verbinding met de ander.

Kortom: Tijdens onze training de Big One in persoonlijk leiderschap, ga je veel ervaren en doen. Om die ervaringen vervolgens handen en voeten geven door reflectie en coaching. Dit doen we met een team van ervaren trainers, coaches en regisseurs. 
 
Spannend? Ja soms wel. Confronterend? Ja soms ook. Bevrijdend? Zeker weten! 

25 januari starten we met de volgende Big One, kom je ook? Of misschien gun je het een collega, vriend of kennis?